Solat & KeajaibanNyaIlmu moden terus menemukan, membuka dan mengungkapkan kepada kita mukjizat syariat yang mulia ini. Mukjizat yang datang bersama-sama Rasulullah S.A.W sejak 14 abad yang lalu, sehingga keagungan, manfaat serta kesesuaian agama ini untuk setiap ruang dan waktu tidak diragukan lagi bagi orang-orang yang memiliki akal. Ibnu Qayyim menggambarkan ibadah solat dengan ungkapan-ungkapan yang sangat baik, iaitu solat adalah ibadah yang mencegah daripada perbuatan yang mendatangkan dosa dan menolak pelbagai jenis penyakit hati, mengusir penyakit fizikal.

Melampaui faedah-faedah duniawi, solat tetaplah bahan anugerah dari langit yang mempunyai falsafah amali yang lebih berdarjat. Ia adalah alat bertajalli. Ia talian komunikasi antara langit dan bumi dan seisinya. Solat adalah puncak segala hiburan.

Karya: Allahyarham Dato' Hj Ishak Baharom (Mantan Mufti Selangor) & Ustaz Azrul Hakim Suradi
Harga: RM17.00

1 comment:

JS4U said...

subhanallah saya sungguh terkesan dgn tulisan buku ini,terima kasih,semoga Allah swt memberikan ganjaran pahala yg byk buat Almarhum & pihak penerbit buku ini..perkongsian ilmu yg sungguh bermanfaat :)